Pompoensoep met fris broodje

Pompoensoep met fris broodje

Pompoensoep met fris broodje

Gauw nog aan je dagelijkse portie groenten komen? Deze heerlijke pompoensoep met appel en limoen zit boordevol groenten én smaakt verduiveld lekker! De volkoren pistolet met Becel ProActiv en peer zorgt voor een knapperige, frisse toets.

  • Aantal porties: 2
  • Voorbereidingstijd 10 min
  • Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g pompoen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 appel
  • 0,5 limoen
  • 1 rijpe peer
  • 2 pistolets
  • 10 g rucola
  • 40 g Becel ProActiv 500g voor op brood

Aanwijzingen

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Breng 550 ml water met de ui, de knoflook, de pompoen, het kerriepoeder, de bouillonpoeder en peper naar smaak aan de kook. Kook de pompoen in ca. 15 minuten helemaal gaar. Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in stukjes.
  3. Was de limoen onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers 1 el van het sap eruit. Voeg de appelstukjes met het limoensap aan de soep toe en kook ze 5 minuten mee. Verwarm de ovengrill voor.
  4. Snijd intussen de peer in partjes, bestrijk de peer met de helft van de Becel ProActiv voor op brood en rooster de partjes onder de hete grill lichtbruin.
  5. Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de pistolets open, bestrijk de onderste helft met de rest van de Becel ProActiv en verdeel er de rucola en de peer over. Schep de soep in kommen en bestrooi met de limoenrasp. Serveer met de broodjes.
Voedingsinformatie

Voedingsinformatie

Voedingsinformatie
Serving
Energy (kcal) 365 kcal
Energy (kJ) 1528 kJ
Protein (g) 7.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 63.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 55.1 g
Sugar (g) 23.8 g
Fibre (g) 9.1 g
Fat (g) 10.4 g
Saturated fat (g) 2.1 g
Unsaturated fat (g) 2.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.9 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.1 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 516 mg
Salt (g) 1.28 g
Vitamin A (IU) 98 IU
Vitamin C (mg) 28.8 mg
Calcium (mg) 131 mg
Iron (mg) 3.60 mg
Potassium (mg) 559 mg
TOP