Variëren met havermoutpap

Variëren met havermoutpap

Havermoutpap saai? Dat dacht je maar. Als je ziet hoe je dit breakfast for champions tegenwoordig een lekkere twist kunt geven… Geef toe: daar word je toch gewoon blij van? Dit superontbijt is een bron van vezels en bevat ook bètaglucanen waarvan is aangetoond dat het, bij een inname van 3g per dag*, je cholesterol kan helpen verlagen. Volg dit recept en zet in een wip de perfecte havermoutpap op tafel – verschrikkelijk lekker en boordevol goede vezels. En met onze 3 toppingtips maak je ‘m telkens verrassend anders!

 • Aantal porties: 2
 • Voorbereidingstijd 30 min
 • Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

 • 100 g havermout
 • 400 ml water
 • 100 ml Becel ProActiv Melkdrank
 • Toppings naar keuze

Aanwijzingen

 1. Breng het water aan de kook in een pan. Voeg de havermout toe, roer goed en laat een tiental minuten pruttelen op een laag pitje.
 2. Roer regelmatig, totdat de havermout dik genoeg is om er een houten lepel rechtop in te laten staan. Voeg eventueel meer water toe als het te snel verdampt, want ongare havermout is taai. Vergeet niet dat je aan het eind ook nog wat magere melkdrank moet toevoegen.
 3. Haal de pan van het vuur en roer de Becel ProActiv magere melkdrank erdoorheen. Laat de pan nog een kwartiertje afgedekt staan en serveer de havermoutpap lauwwarm.
 4. Verdeel over de ontbijtkommen, voeg de toppings toe en smullen maar! Klaargemaakt volgens dit recept, bevat een portie havermoutpap ongeveer 1.3g bètaglucanen*, en 0.15g plantensterolen - niet de aanbevolen dagelijks hoeveelheid voor een cholesterolverlagend effect, maar wel een stap in de goede richting!
Voedingsinformatie

Voedingsinformatie

Voedingsinformatie
Serving
Energy (kcal) 212 kcal
Energy (kJ) 889 kJ
Protein (g) 10.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 33.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 30.3 g
Sugar (g) 2.5 g
Fibre (g) 5.3 g
Fat (g) 3.6 g
Saturated fat (g) 0.6 g
Unsaturated fat (g) 2.3 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 36 mg
Salt (g) 0.09 g
Vitamin A (IU) 0 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 93 mg
Iron (mg) 2.36 mg
Potassium (mg) 214 mg
TOP