Winterse lasagne

Winterse groentelasagne

Winterse groentelasagne

Op een kille herfst- of winteravond zijn er weinig gerechten zo hartverwarmend als een lasagne die rechtstreeks uit de oven komt. Met dit eenvoudige recept voor groentelasagne maak je een heerlijke en verantwoorde versie van dit rijke Italiaanse gerecht.

  • Aantal porties: 4
  • Voorbereidingstijd 35 min
  • Bereidingstijd 35 min

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld, in partjes gesneden
  • 2 pastinaken, geschild
  • 1 zoete aardappel, geschild
  • 1 courgette
  • 2 wortels, geschild
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano of tijm
  • 6 lasagnebladen
  • 25 g Becel ProActiv 250g romig voor op brood
  • 25 g bloem
  • 350 ml magere melk
  • 55 g geraspte cheddar kaas
  • 1/2 tl Engelse mosterd
  • 4 sneetjes geroosterd grof volkorenbrood
  • 40 g Becel ProActiv 250g romig voor op brood
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el fijngehakte verse peterselie

Aanwijzingen

  1. Snijd de pastinaak, zoete aardappel, wortel en courgette in stukken en doe die in een ovenschaal. Doe de uien en de paprika bij de groenten, besprenkel met de olie en rooster in een op 190 ˚C voorverwarmde oven (heteluchtoven 180 ˚C/ gasoven stand 5) in 25 tot 30 minuten gaar, of zolang als nodig.
  2. Meng als de groenten gaar zijn de tomaten, tomatenpuree, kruiden en het chilipoeder er doorheen.
  3. Maak intussen de saus. Doe 25 gram Becel ProActiv voor op brood romig met de bloem in een steelpan. Zet de pan op een middelhoog vuur, voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Breng aan de kook.
  4. Laat 2 tot 3 minuten koken tot je een gladde, dikke saus hebt. Voeg de helft van de kaas en de mosterd toe.
  5. Maak nu de lasagne: doe de helft van de groenten in een ovenschaal, leg er drie lasagnebladen op en dek af met de helft van de saus. Herhaal en eindig met een laag kaassaus.
  6. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet de schaal 35 tot 40 minuten in de oven, tot de lasagne goudbruin is.
  7. Rooster het brood en meng 40 gram Becel ProActiv voor op brood romig met de knoflook en de fijngehakte peterselie. Besmeer hiermee het geroosterde brood.
Voedingsinformatie

Voedingsinformatie

Voedingsinformatie
Serving
Energy (kcal) 738 kcal
Energy (kJ) 3087 kJ
Protein (g) 24.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 110.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 98.3 g
Sugar (g) 20.2 g
Fibre (g) 12.1 g
Fat (g) 23.6 g
Saturated fat (g) 6.6 g
Unsaturated fat (g) 8.2 g
Monounsaturated fat (g) 6.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.7 g
Trans fat (g) 0.2 g
Cholesterol (mg) 17 mg
Sodium (mg) 475 mg
Salt (g) 1.18 g
Vitamin A (IU) 158 IU
Vitamin C (mg) 73.9 mg
Calcium (mg) 335 mg
Iron (mg) 4.37 mg
Potassium (mg) 1280 mg
TOP