Home > Cholesterol verlagen > De meest geniale manieren om meer te bewegen > 10 tips om zonder moeite meer te bewegen
10 tips om zonder moeite meer te bewegen

10 tips om zonder moeite meer te bewegen

Minder zitten en meer bewegen: het lijkt vanzelfsprekend, en toch is het vaak moeilijk om je gewoontes aan te passen. Maar wist je dat je daar heus niet zoveel inspanningen voor hoeft te doen? Deze 10 tips helpen je op weg om elke dag moeiteloos meer te bewegen, en dat is naast gezonde voeding en voldoende plantensterolen een belangrijke factor als je op je cholesterol wilt letten. Echt waar: je zal verbaasd zijn hoe makkelijk het is.

  1. Drink meer. Hoe meer je drinkt, hoe vaker je het toilet zal opzoeken. En dat betekent: weer wat extra stappen.
  2. Draag makkelijke kleding. Laat je keurigste outfits in de kast voor speciale gelegenheden: je zal sneller rechtstaan en bewegen als je comfortabele kleding draagt.
  3. Combineer slechte gewoontes met goede. Ben je stiekem verslaafd aan koffie? Spoor jezelf aan om altijd recht te staan terwijl je je dagelijkse kopje drinkt.
  4. Leg de afstandsbediening van de tv wat verder. Wil je switchen naar een andere zender of aan de volumeknop draaien, dan zal je altijd even moeten opstaan.
  5. Herverdeel je keukentools. Leg alles wat je vaak gebruikt in lades boven of onder ooghoogte. Zo zal je vaker bukken, strekken of het keukenladdertje halen.
  6. Zet je diepvriezer in de kelder. Je hebt niet alleen meer ruimte in huis, maar loopt elke avond tijdens het koken ook nog een paar trappen.
  7. Plaats je auto verderop in de straat. En geef je fiets een prominent plekje in de garage. Wedden dat je vanaf nu vaker die tweewieler op zal springen?
  8. Stap altijd een halte eerder af. Neem je vaak de bus of tram? Stap niet recht voor de deur van je bestemming uit, maar wandel het laatste eindje.
  9. Plan actieve uitjes. Bijpraten met vrienden of familie hoeft niet per se al zittend: ga samen wandelen of een middagje frisbeeën in het park.
  10. Bied vrienden of familie aan om te babysitten. Jonge kinderen zitten barstensvol energie... en verwachten van jou hetzelfde.

Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.