Home > Cholesterol verlagen > Plantensterolen > Wat zijn plantensterolen?
Wat zijn plantensterolen?

Wat zijn plantensterolen?

Plantensterolen komen van nature in kleine hoeveelheden voor in plantaardige oliën, noten, zaden, granen, fruit en groente. Je kan ze ook (in grotere concentraties) vinden in ProActiv producten, waar deze behulpzame substanties aan toegevoegd zijn. Uit meer dan 50 wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat plantensterolen helpen bij het verlagen van cholesterol*.

Producten met plantensterolen

Zoals hierboven vermeld, komen plantensterolen van nature voor in sommige producten, maar slechts in kleine hoeveelheden. De eenvoudigste manier om genoeg plantensterolen binnen te krijgen en cholesterol te verlagen is om van producten te genieten waaraan de sterolen zijn toegevoegd. Becel ProActiv producten bevatten plantensterolen. Het fijne is dat Becel ProActiv producten een zodanige hoeveelheid bevatten (in tegenstelling tot noten, zaden etc.) dat je al snel je optimale hoeveelheid (1,5-2,4 gram) per dag binnenkrijgt. Je zou 280 wortels, of 565 tomaten moeten eten om de hoeveelheid sterolen binnen te krijgen die je ook met slechts 4 porties Becel ProActiv** binnenkrijgt! Natuurlijk blijft het dagelijks eten van voldoende groente (250 g) en fruit (2 stuks) wel heel belangrijk voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

Hoeveel plantensterolen heb ik nodig om mijn cholesterol te verlagen?

Om van plantensterolen in producten te profiteren, heb je ongeveer 1,5-2,4 gram per dag nodig als onderdeel van gezonde voeding met voldoende groente en een gezonde leefstijl. Al vanaf het gebruik van 2 porties (1,5g plantensterolen) Becel ProActiv voor op brood per dag kan het slechte (ldl-) cholesterol worden verlaagd. Voor een optimaal resultaat dien je 4 porties te consumeren wat 3g plantensterolen levert per dag.

Kies jouw dagelijkse Becel ProActiv plan om het cholesterol te verlagen*:

  • Mix en match dagelijks 3 porties Becel ProActiv voor op brood (1 portie = 10 g Becel ProActiv voor op brood)

OF

  • 1 flesje Becel ProActiv mini yoghurtdrink en 1 portie Becel ProActiv voor op brood

Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.

Hoe groot is een portie Becel ProActiv?

Een portie Becel ProActiv voor op brood is 10 gram – dat is ongeveer genoeg voor 2 sneetjes brood.

Voor wie zijn producten met plantensterolen niet bedoeld?

Producten waaraan plantensterolen zijn toegevoegd, zoals Becel ProActiv, zijn niet bedoeld voor mensen die niet op hun cholesterolgehalte moeten letten. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun huisarts te overleggen voordat ze deze producten gebruiken. Daarnaast zijn deze producten vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Het is van belang deze producten te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.

*Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.
**Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Meer dan 3g plantensterolen dient niet geconsumeerd te worden.

Alles over plantensterolen >Ook interessant voor jou

Alles over plantensterolen >

Verlaag in slechts 3 weken het cholesterol!

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze coaches verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere recepten, tips om meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Start nu En ontvang je gratis starterskit.