Home > Cholesterol verlagen > Verantwoord eten > Zelf granola maken met honing, havermout & kaneel
Zelf granola maken met honing, havermout & kaneel

Zelf granola maken met honing, havermout & kaneel

Zelf granola maken

Het onderstaande recept is erg veelzijdig – vervang de walnoten, abrikozen en cranberries voor oneindige combinaties van noten en fruit voor een alternatief en afwisselend ontbijtje.

Wat heb je nodig om granola te maken?

Voor 8 porties:

 • 2 el plantaardige olie
 • 120ml honing
 • 300g havermout
 • 1 tl kaneel
 • 125g walnoten, ongezouten en grof gehakt
 • 25g pompoenpitten
 • 50g gedroogde abrikozen, fijngehakt
 • 20g kokosvlokken

Bereidingswijze

 1. Om te beginnen warm je de oven voor op 150°C. Zet een bakplaat bedekt met bakpapier klaar.
 2. Meng de honing, olie en kaneel door elkaar. In plaats van kaneel kan je hier ook kiezen voor andere kruiden.
 3. Roer alle overige, droge ingrediënten (behalve het fruit) er een voor een doorheen, en giet het mengsel vervolgens op de bakplaat. Gebruik een spatel om het mengsel gelijk te verspreiden.
 4. Zet de granola 30 minuten in de oven. Schep het mengsel regelmatig om om te zorgen dat het overal even gaar wordt en om te voorkomen dat het aan elkaar vast gaat plakken. Haal de granola pas uit de oven als deze goudbruin gekleurd is. We weten dat het verleidelijk is, maar wacht nog even met het proeven van de granola!
 5. Als laatste strooi je de gedroogde abrikozen over het mengsel – en klaar is je heerlijke, zelfgemaakte granola! Nu kun je eindelijk proeven.   

(Per portie, bevat dit recept 369kcal, 18.5g vet, waarvan 2.6 verzadigd, 44.9g koolhydraten, 17g suiker, 10g eiwitten en 3g zout. Walnoten bevatten 1.2g ALA omega-3** per portie.)

Als je bezig bent met het verlagen van je cholesterol, kun je deze granola eten in combinatie met vers fruit en wat Becel ProActiv magere melkdrank. De natuurlijke kracht van de toegevoegde plantensterolen in Becel ProActiv kan cholesterol met 7-10% verlagen in twee tot drie weken wanneer je 1.5-2.4g plantensterolen per dag eet. 250ml magere melk drank bevat 0.75g plantensterolen en vormt daarmee een van de twee tot drie porties op een dag voor het verlagen van je cholesterol***.

Om meer Becel ProActiv in je mailbox te ontvangen, schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook advies over het volgen van een verantwoord voedingspatroon en gezonde levensstijl, en wordt op de hoogte gehouden van onze acties. Ontdek hier meer.

* Het is aangetoond dat het vervangen van verzadigde vetten door onverzadigde vetten het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.
** Een dagelijkse inname van 2g ALA (alfa-linoleenzuur), en omega-3 vetzuren, draagt bij aan het behouden van normale cholesterolwaarden.
*** Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet te worden geconsumeerd.

Alles over verantwoord eten >Ook interessant voor jou

Alles over verantwoord eten >

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.