Home > Recepten > Aardappelpureetaartjes met spruitjes en gegrilde bieflapjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 30 g Becel pro-activ Romig
  • 30 g 20+ kaas
  • 300 g spruitjes
  • 150 g gemengde paddenstoelen
  • 2 kleine tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. rozemarijn, peterselie en bieslook)
  • 150 g bieflapjes

Variaties: Maak de spruitjes van de aardappelpureetaartjes met spruitjes en gegrilde bieflapjes extra lekker door ze samen te koken met spek en serveer hem met een kaassaus.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor aardappelpureetaartjes met spruitjes en gegrilde bieflapjes

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang kwart kopje kookvocht op) en fijnstampen (vrij grof houden!). Roer het kookvocht met 10 g Becel Pro-Activ Romig en de kaas door de aardappelen.
  2. Maak ondertussen de spuitjes schoon en kook ze in kokend water in ca. 10 minuten gaar (hoe kleiner de spuitjes hoe korter de kooktijd, controleer door een spuitje door te bijten, eerst even met koud water afspoelen). Afgieten en mengen met 10 g Becel Pro-Activ en royaal versgemalen peper.
  3. Maak in de tussentijd de paddenstoelen schoon, houd kleine heel, snijd grote in stukken. Snijd de tomaatjes elk in 4 partjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de kruiden grof.
  4. Snijd het bieflapje in 6 dunne plakjes. Bestrooi ze met driekwart van de kruiden en wat versgemalen peper. Grill de bieflap in een hete grillpan (of onder een hete grill) aan beide kanten 1 minuut. Neem ze uit de pan. Schep de paddenstoelen, de tomaat, de knoflook en de rest van de kruiden in de grillpan en grill alles al omscheppende 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan. Zet het vuur uit en meng er 10 g Becel Pro-Activ en naar smaak versgemalen peper door.
  5. Schep de aardappelpuree in het midden van 2 (warme) borden. Maak ze met een lepel plat en trek de rand met een mes glad zodat er een vrij strak “taartje” wordt gevormd (ook handig om een stuk pvc buis of kookring op het bord te zetten, de aardappelpuree erin te scheppen en er weer af te trekken om de pureetaartjes te vormen). Schep de spruitjes en het paddenstoelenmengsel en het vlees erop.

Smakelijk!

Tip: Borden kunnen worden voorverwarmd in een warme oven ca. 100 °C.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor aardappelpureetaartjes met spruitjes en gegrilde bieflapjes

  • Energie (kcal)269 kcal
  • Energie (kJ)1130 kJ
  • Proteïnes16,4 g
  • Koolhydraten met vezels31,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels25,4 g
  • Suikers5,3 g
  • Vezels5,8 g
  • Vetten:10,3 g
  • - Verzadigde vetten3,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol24 mg
  • Sodium264 mg
  • Zout0,66 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)124,2 mg
  • Calcium128 mg
  • Ijzer2,12 mg
  • Kalium1159 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.