Home > Recepten > Dorade ‘en papillot’ met citroen en basilicum

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g doradefilet
  • 1 dl witte wijn
  • 4 el Becel Pro-Activ voor op Brood
  • 4 tl fijngesnipperde basilicum
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 100 g fijngesneden ui

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor dorade ‘en papillot’ met citroen en basilicum

  1. Maak een kruidentopping van de fijngesnipperde basilicum en 4 eetlepels Becel ProActiv.
  2. Leg de stukken vis op de aluminiumfolie, kruid ze met peper en zout en besmeer ze met de topping.
  3. Giet de witte wijn over de vis.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg wat tomaten, fijngesneden ui en een schijfje citroen op elk vispakketje.
  5. Plooi de folie zorgvuldig toe en gaar kort op de barbecue (7 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor dorade ‘en papillot’ met citroen en basilicum

  • Energie (kcal)239 kcal
  • Energie (kJ)1003 kJ
  • Proteïnes27,1 g
  • Koolhydraten met vezels7 g
  • Koolhydraten zonder vezels5,2 g
  • Suikers4 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:9,7 g
  • - Verzadigde vetten1,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol57 mg
  • Sodium171 mg
  • Zout0,43 g
  • Vitamine A (mg)17 IU
  • Vitamine C (mg)18,1 mg
  • Calcium20 mg
  • Ijzer0,4 mg
  • Kalium286 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.