Home > Recepten > Gevuld bolletje met ei

voor 2 personen Ingrediënten

  • 2  volkoren bolletjes
  • 2  eieren
  • 1  paprika
  • 1  rode ui
  • 100  g champignons
  • Een handje basilicum
  • peper
  • 1  el Becel Original (vloeibaar)
  • 20  g Becel Pro-Activ voor op Brood

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor gevuld bolletje met ei

  1. Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water en afkoelen.
  2. Was de paprika en snijd hem in dunne reepjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui fijn.
  3. Verhit Becel Original in een pan en fruit de ui. Voeg wat later ook de paprika en champignons toe en bak de groenten enkele minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Pel intussen de eieren en snijd ze in kwarten.
  5. Snijd de bovenkant van de broodjes eraf en hol ze uit. Bestrijk ze met Becel ProActiv.
  6. Vul de broodjes op met de gebakken groenten en ei.
  7. Werk af met peper en gesnipperde basilicum. Leg de bovenkant schuin op de gevulde broodjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gevuld bolletje met ei

  • Energie (kcal)411 kcal
  • Energie (kJ)1711 kJ
  • Proteïnes15,8 g
  • Koolhydraten met vezels43,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,9 g
  • Suikers4,5 g
  • Vezels6 g
  • Vetten:20 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:14,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol215 mg
  • Sodium483 mg
  • Zout1,2 g
  • Vitamine A (mg)180 IU
  • Vitamine C (mg)49,1 mg
  • Calcium194 mg
  • IJzer4,3 mg
  • Kalium550 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.