Home > Recepten > Pittige tapenade van groene olijven

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 groen of rood pepertje
  • 200 g olijven zonder pit
  • 75 g Becel Pro-Activ voor op Brood
  • tabasco
  • blender

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pittige tapenade van groene olijven

  1. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
  2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd hem in reepjes.
  3. Doe de knoflook, de peper en de olijven in de blender en hak ze heel fijn.
  4. Voeg de Becel ProActiv toe en meng alles tot een smeuïge tapenade.
  5. Breng de tapenade op smaak met enkele druppels tabasco, zout en peper.
  6. Serveer je tapenade als smaakmaker bij je favoriete aperitiefhapjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pittige tapenade van groene olijven

  • Energie (kcal)135 kcal
  • Energie (kJ)563 kJ
  • Proteïnes0,6 g
  • Koolhydraten met vezels2,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,1 g
  • Suikers0,6 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:14,2 g
  • - Verzadigde vetten2,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium786 mg
  • Zout1,96 g
  • Vitamine A (mg)209 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium27 mg
  • Ijzer0,27 mg
  • Kalium30 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.