Home > Recepten > Roggebrood met gerookte zalm, ei en tuinkers

voor 2 personen Ingrediënten

  • 4  sneetjes donker roggebrood
  • 2  plakjes gerookte zalm
  • 2  eieren
  • Enkele blaadjes sla
  • Een handje tuinkers
  • peper
  • 20  g Becel Pro-Activ voor op Brood

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor roggebrood met gerookte zalm, ei en tuinkers

  1. Kook de eieren hard in 7 minuten. Laat ze schrikken in koud water en afkoelen.
  2. Schil de eieren en prak ze grof.
  3. Halveer de plakjes zalm.
  4. Besmeer elk sneetje roggebrood met Becel ProActiv.
  5. Beleg de broodjes met zalm, sla, ei en tuinkers. Werk af met een beetje peper.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor roggebrood met gerookte zalm, ei en tuinkers

  • Energie (kcal)317 kcal
  • Energie (kJ)1326 kJ
  • Proteïnes17 g
  • Koolhydraten met vezels32,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,4 g
  • Suikers2,7 g
  • Vezels3,8 g
  • Vetten:13,3 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol225 mg
  • Sodium735 mg
  • Zout1,83 g
  • Vitamine A (mg)333 IU
  • Vitamine C (mg)0,4 mg
  • Calcium80 mg
  • IJzer3,07 mg
  • Kalium296 mg

Wil je nog meer cholesterolverlagende recepten?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze voedingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang lekkere, voedzame recepten en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat, zonder het goede leven op te geven!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met heerlijke recepten.