Home > Samen gezonder > Beweging > 3 tips voor het hart
3 tips voor het hart

3 tips voor het hart

Zorg voor de gezondheid van het hart door je leefstijl aan te passen. Denk aan voldoende beweging en een evenwichtige voeding met voldoende groenten en fruit en plantensterolen om het cholesterol te verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is namelijk een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten*. Ontdek 3 tips die je goed op weg helpen!

1.Verhoog je hartslag door dagelijks een halfuur te bewegen

Een half uur bewegen klinkt misschien als weinig, maar voor een verantwoorde leefstijl is het zeker een goed begin. Als je er aan het begin al moeite mee hebt, zal het alleen maar lastiger worden, dus zorg dat je verschillende activiteiten uitprobeert. Misschien blijkt pilates wel heel goed bij jouw verantwoorde leefstijl te passen.

2.Stop met slechte gewoontes zoals de consumptie van alcohol

Triglyceriden zijn een type vet, of lipiden, die worden gebruikt als bron en opslagplaats van energie in het lichaam. Ze worden aangemaakt door de lever, maar komen ook binnen via bepaalde voedingsmiddelen. Zo ook via alcohol. Daarom wordt aangeraden om het alcoholgebruik te beperken tot maximaal 1 (vrouwen) tot 2 (mannen) glazen per dag.

Triglyceridenwaarden in het bloed worden beïnvloed door onze voeding, omdat het verbranden van te weinig calorieën voor een opeenstapeling van triglyceriden kan zorgen. Dit kan leiden tot verhoogde triglyceridenwaarden in het bloed, wat een mogelijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten**.

3.Evenwichtige voeding waarin slechte vetten worden vervangen door goede

Hoewel velen denken dat alle vetten slecht zijn voor het lichaam, is dat niet waar. Zo is er een onderscheid tussen ‘slechte’ en ‘goede’ vetten. ‘slechte’ vetten vind je vooral terug in vlees, volle zuivelproducten en gebak. Vervang ze door ‘goede’ of onverzadigde vetten, te vinden in noten, zaden, plantaardige olie en vette vis. Dit handige schema helpt je daarbij!

 

* Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van een van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben

**Verhoogde triglyceriden is een mogelijke risicofactor voor coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.