Home > Samen gezonder > Beweging > 5 Goede redenen om te dansen
5 Goede redenen om te dansen

5 Goede redenen om te dansen

Een gezondere leefstijl kan helpen het cholesterol te verlagen. Wil je graag meer bewegen, maar dan wel op een leuke en eenvoudige manier? Grote kans dat dansen helemaal je ding is. Sta versteld van de voordelen, en ga aan de slag!

  1. Dansen is goed voor het hart. Dansen verbetert je conditie en houdt zo je hart fit. Het kan helpen de kans op hart- en vaatziekten te verminderen en is een goed alternatief voor lopen of fietsen.
  2. Dansen maakt je sterk. Door te dansen werk je aan een betere lichaamshouding en worden spieren en botten sterker.
  3. Dansen maakt je blij. Dansen is goed voor je humeur, je krijgt er zelfvertrouwen van en je kunt tegelijk genieten van je favoriete muziek.
  4. Dansen is sociaal. Dansen kun je alleen doen, maar het wordt pas écht leuk met z’n tweeën of in groep. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.
  5. Dansen is geestverruimend. Omdat er zoveel verschillende soorten dans zijn, kun je tal van nieuwe stijlen en muzieksoorten ontdekken. Durf je grenzen te verleggen!

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.