Home > Samen gezonder > Beweging > 5 manieren om te bewegen bij een herfstdip
5 manieren om te bewegen bij een herfstdip

5 manieren om te bewegen bij een herfstdip

Last van de herfstblues? Daar bestaan gelukkig verschillende tips voor. Je kan bijvoorbeeld een heerlijk warm bad nemen, of je favoriete maaltijd klaarmaken. Of... je kan geest en lichaam oppeppen door even te bewegen. Bovendien is beweging belangrijk als je aan het cholesterol wil werken.

 1. Ga naar buiten na een regenbui

  Het ideale moment om te gaan wandelen, joggen of een combinatie van beide? Dat is vlak na een regenbui! Omdat er dan meer zuurstof in de lucht hangt, kan je lichaam het beter volhouden. In de herfst is het ook lekker fris buiten, dus wordt je extra rondje wandelen aangenaam.

 2. Ruim bladeren op in de tuin

  Vallen de blaadjes van de bomen, dan liggen je tuin en terras er vol mee. Een goede reden om te bewegen terwijl je jezelf nuttig maakt: haal je hark tevoorschijn en zorg dat het er buiten weer piekfijn bij ligt.

 3. Oefen alvast een wintersport

  Waarom komende winter of in het voorjaar niet eens gaan skiën of langlaufen? Probeer het alvast eens uit in een indoorpiste, want ja, dat bestaat ook voor langlaufers! Is dat niet je ding, dan brengt een schaatsbaan ook altijd plezier.

 4. Schrijf je in voor een sportevenement

  Ook in de herfst- en wintermaanden kan je deelnemen aan heel wat actieve evenementen. En nee, je hoeft heus niet meteen een marathon te lopen: je kan bijvoorbeeld ook meedoen met een wandelevent, waarbij je kan kiezen uit verschillende afstanden.

 5. Ga zwemmen in een wellnesscentrum

  Combineer baantjes trekken met een heerlijke massage: zoek een wellnesscentrum met zwembad in je buurt en laat je na een zwemsessie heerlijk verwennen op de massagetafel.

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.