Home > Samen gezonder > Beweging > 5 redenen waarom bewegen goed is voor je humeur
5 redenen waarom bewegen goed is voor je humeur

5 redenen waarom bewegen goed is voor je humeur

Een beetje beweging kan veel doen voor je humeur! Door even actief te zijn, kan je je al snel frisser en vrolijker voelen. Bovendien is wat beweging ook belangrijk wanneer je aan het cholesterol wil werken. Ontdek 5 redenen waarom bewegen een goed idee is als je last hebt van een herfst- of winterdip.

 1. Er komen 'gelukshormonen' vrij

  Wanneer je beweegt, maakt je brein stoffen aan die erom bekend staan dat ze je een fijn gevoel geven. En dat gevoel verdwijnt niet met de noorderzon zodra je weer stil gaat zitten. Gewoon een halfuurtje wandelen kan al een effect hebben.
 2. Je krijgt rust in je hoofd

  Heb je veel aan je hoofd? Ben je voortdurend aan het piekeren? Dan zorgt beweging voor een heerlijke dosis afleiding. Omdat je je aandacht even op iets totaal anders richt, kan je je hoofd leegmaken en vervolgens nadien veel helderder denken.
 3. Je slaapt beter en dieper

  Als je lichaam overdag veel in beweging is en dus genoeg energie verbruikt, zal je 's avonds makkelijker in slaap vallen. En iedereen weet dat je na een goede nachtrust sneller met het juiste been uit bed stapt. Zorg wel dat je niet intensief beweegt vlak voor je naar bed gaat: je hartslag is dan nog te hoog om snel in te dommelen.
 4. Onderhoud je sociale contacten tijdens het bewegen

  Altijd leuk om iets samen met anderen te doen. Dus waarom niet even gezellig bewegen met vrienden of familie? Je beurt er vast van op, en het is meteen ook goed voor je lichaam. Wandelen, fietsen, een toffe teamsport ... keuze genoeg!
 5. Je hebt meer energie

  Ben je halverwege de dag al bekaf, maar heb je vanavond nog plannen? Probeer nog wat beweging in je dag te krijgen: zelfs al strek je amper 20 minuten de benen, je krijgt vast weer energie. Doordat er meer zuurstof in je bloed komt, merk je dat je energiepeil stijgt.

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.