Home > Samen gezonder > Beweging > 5 toffe manieren om samen te bewegen
5 toffe manieren om samen te bewegen

5 toffe manieren om samen te bewegen

Wil je op het cholesterol letten en dus wat vaker bewegen, maar vind je het niet eenvoudig om er in je eentje aan te beginnen? Gelijk heb je: alleen is maar alleen, en samen is alles zoveel leuker! Gelukkig zijn er heel wat fijne activiteiten die je samen met vrienden of familie kan doen. Klaar voor een originele portie bonding time?

 

 • Ga een avondje bowlen

  Niks gezelligers dan samen bowlen op vrijdagavond en een paar uurtjes lekker bijkletsen. Dé activiteit om weer helemaal op de hoogte te zijn van elkaars doen en laten en meteen ook even je benen en armen in actie te laten komen. En onthoud: deelnemen is belangrijker dan winnen!

 • Maak een natuurwandeling

  Het Limburgse Heuvelland, de Waddeneilanden of de Betuwe in Gelderland: ons land heeft zoveel mooie plekjes om te verkennen! Ga op zoek naar een prachtig natuurgebied in je buurt, durf je telefoon op vliegtuigmodus te zetten en loop samen zo lang rond als jullie willen.

 • Probeer muurklimmen eens

  Iets intensiever dan een wandeling in de natuur, maar minstens zo leuk: een sessie muurklimmen! In veel klimzalen zijn er meer dan genoeg routes op maat van beginners. Bovendien heb je altijd iemand nodig om je touw vast te houden, dus neem gerust een vriend mee en klim om beurten de hoogte in.

 • Ga samen langlaufen

  Voor een leuke winterse activiteit hoef je niet per se naar de Oostenrijkse of Zwitserse bergen. Ook in de Belgische Ardennen of het Zwarte Woud is de kans groot dat er genoeg sneeuw ligt om samen te gaan langlaufen. In de Veluwezoom is er zelfs een kunstbaan aangelegd waar je ter plekke materiaal kan huren: lekker handig én dichtbij. Trommel dus snel wat mensen op!

 • Volg een kookles

  Wat geeft het toch zoveel voldoening als je iets lekkers uit je mouw kan schudden. Een inspirerende kookles kan je daar vast bij helpen, én is natuurlijk toffer met z'n tweeën. Bovendien is het een pak actiever dan je zou denken!

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.