Home > Samen gezonder > Beweging > Actief genieten van de herfst
Actief genieten van de herfst

Actief genieten van de herfst

Tijd om een frisse neus te halen? De herfst is het ideale seizoen om je pantoffels even op te bergen! Dus trek naar buiten en dompel je onder in het prachtige kleurenpalet van het najaar. Met deze 3 tips haal jij alles uit je herfstdagen én werk je tegelijk stap voor stap aan een lager cholesterol.

  1. BBQ onder de sterren
    Het wordt al wat vroeger donker, dus geniet van de mooie sterrenhemel, zonder dat je daar lang voor op hoeft te blijven. Steek de barbecue aan, snijd wat herfstgroenten in plakjes — pompoen, courgette, champignons en aubergine — en rooster ze met wat verse kruiden. Maar ook heerlijke vispakketjes passen perfect in een cholesterolverlagend dieet.
  2. Maak tijd voor anderen
    De herfst is vaak een drukke periode: met de zomervakantie achter de rug is iedereen opnieuw volop aan de slag. Neem daarom af en toe wat gas terug en maak voldoende tijd voor vrienden en familie: wat denk je van samen kastanjes verzamelen om er nadien iets lekkers mee klaar te maken?
  3. Ga te voet naar de winkel
    Je hoeft heus geen uitgebreide ochtendwandeling te maken om te genieten van al het moois dat de herfst in petto heeft: combineer je dagelijkse (of wekelijkse) bezoek aan de supermarkt met wat beweging en ga te voet naar de winkel. Uitdagend voor beginners én ervaren wandelaars: je kiest zelf hoe zwaar je boodschappentas wordt!

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.