Home > Samen gezonder > Beweging > Bewegen in je woonkamer: kinderspel!
Bewegen in je woonkamer: kinderspel!

Bewegen in je woonkamer: kinderspel!

Buiten sporten is héérlijk als de zon schijnt. Maar wat als het weer niet meezit? Dan zijn wij er om je uit de nood te helpen! Ook thuis kan jij net zo goed je dagelijkse dosis beweging voor elkaar krijgen. Hoe, vraag je? We konden in een mum van tijd al 5 manieren te bedenken. En met een beetje verbeelding vind jij er vast nog meer.

 1. Sta op!

  De meest eenvoudige tip die we je kunnen geven: niet stilzitten! Probeer elke activiteit in huis waarbij je normaal stilzit, eens rechtop uit te voeren. Denk aan groenten snijden, telefoneren, televisiekijken... Zonder dat je het echt doorhebt, ben je   meteen een stuk actiever.

 2. Of beweeg gewoon al zittend

  Ben je niet zo mobiel of sta je al een hele werkdag op je benen? Dan valt er ook al zittend wat te doen. Een voorbeeld: zit je voor de televisie, probeer dan eens elke tien minuten je armen omhoog en omlaag te bewegen. En doe daarna meteen hetzelfde met je benen!

 3. Probeer yoga-oefeningen

  Yoga is een erg toegankelijke sport, die weinig inspanning vraagt. Het enige wat je nodig hebt is een matje. Probeer eens elke dag 30 seconden lang een plankhouding aan te nemen: je zal merken dat het na een paar dagen al veel vlotter gaat.

 4. Aan de slag met lichte gewichten

  Droom je al een tijdje van sterkere spieren, maar zie je het niet meteen zitten om die ingewikkelde toestellen in de sportschool uit te proberen? Gelijk heb je: koop gewoon een paar lichte gewichten (of neem 2 flesjes water in je handen) en begin met kleine stapjes.

 5. Dansen maar!

  Dansen is zonder twijfel een van de tofste en meest ontspannende oefeningen om te doen in je eigen woonkamer. En dat zeker na een lange werkdag. Laat je favoriete muziek door de boxen knallen en gooi even alle stress eruit!

Meer beweegtips >Ook interessant voor jou

Meer beweegtips >

Wil je nog meer tips om vaker te bewegen?

Schrijf je nu in voor het Samen Gezonder programma: met de gratis starterskit en de hulp van onze bewegingscoach verlaag je doeltreffend het cholesterol. Ontvang tips om zonder veel moeite meer te bewegen en een coupon voor 1 gratis Becel ProActiv product. Merk na 3 weken al resultaat!

Vraag je gratis starterskit aan En verlaag het cholesterol met makkelijke beweegtips.